Шеф-кухар Валя Саєнко, яка раніше ділилася рецептом печива «як у дитинстві», розповіла фоловерам про те, як приготувати дуже ніжну м`ясну страву — рвану телятину.
«Дуууже ніжна страва. Саме про таке м’ясо кажуть, що можна втирати в ясна. Універсальна, до будь-якого гарніру. А ще просто смакує до сендвічів», — пише вона в Instagram.
Інгредієнти:
- Телятина (шеф-кухар брала м’якіть) — 1 кг;
- Кетчуп — 150 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Часник — 4 зубчики
- Паприка копчена — 2 ст.л.;
- Сіль, перець і улюблені спеції.
Читайте також: «Пощастило чоловіку-щасливчику»: Анна Саліванчук порадувала рецептом смачного салату з телятини
Приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.
- Для соусу та маринаду подрібнений часник змішаємо з кетчупом і спеціями.
- М’ясо змащуємо маринадом і викладаємо у глибоке деко зверху на цибулю.
- Додаємо в деко 1 склянку води. Накриваємо щільно фольгою і запікаємо при 180 градусах приблизно 3 години. Слідкуємо, щоб постійно залишалась волога.
- Розділяємо м’ясо на волокна у соусі.
«Взяти можна будь-яку частину телятини. Але якщо берете жорсткішу, то запікайте трішки довше. Якщо у вас вода випарується, то треба додати, бо м`ясо буде сухе», — радить Валя Саєнко.
Раніше українська фудблогерка Оксана Матвєєва поділилася фірмовим рецептом телячих котлет.
Фото — скріншот