Книга рецептів

Фруктово-ягідний салат «Яскраві барви липня»: подавати охолодженим

22:32 — 25 липня 2023 eye 232

Стиглі фрукти і ягоди самі по собі смачні. Чудові з них і десерти: желе, мус, сорбет… Щоправда, все це можна приготувати і взимку із заморожених ягід і фруктів, а ось фруктово-ягідний салат — страва виключно сезонна.

На перший погляд, у ньому сумісні практично всі фрукти і ягоди, але це не так. Важливо, щоб смаки доповнювали, а не перебивали смак один одного. У цьому сенсі в кожної людини свої вподобання, тому орієнтуватися потрібно на свій смак.

Рецептом фруктово-ягідного салату «Яскраві фарби липня» поділилася кулінарка Ардія Діаманті, яка раніше радила приготувати ягідний соус.

- Подають цей салат охолодженим, — каже Ардія Діаманті. — За бажання можна прикрасити листочками свіжої м'яти та доповнити кулькою ванільного морозива.

Салат «Яскраві барви липня» (на дві порції)

Для заправки

Інжир або нектарин порізати на шматочки, доповнити ягодами, заправити свіжовичавленим апельсиновим соком або збитими вершками.

І смачного!

Нагадаємо рецепт брускети з томатами та твердим сиром.

Фото з альбому Ольги Сметанської