Мережа переповнена різними варіаціями «ледачих» пирогів і піц, основою для яких слугує готовий листковий лаваш. Але шеф-кухар, ресторатор, екс-суддя кулінарного шоу «МастерШеф Україна», кулінарна експертка програми «Все буде добре» Тетяна Литвинова вирішила таким же простим способом приготувати на сковорідці пиріг з яблуками та абрикосами.
«Це настільки просто і смачно, що в вас не буде жодної відмовки, щоб його не приготувати», — стверджує відома кулінарка.
Вам знадобляться:
Для заливки:
Етапи приготування
1. Нарізати лаваш на трикутні смужки.
2. Нарізати яблука тоненькими слайсами і поставити готувати з вершковим маслом та цукром на 10−15 хв, щоб випарувати вологу.
3. Смазати пательню топленим маслом.
4. Змішати сметану з яйцями і додати ванільний цукор.
5. Смазати пательню топленим маслом. Покласти 1/3 частину лавашу на дно та викласти звекруху всі яблука і 1/3 частину заливки зверху. Розрівняти.
6. Покласти зверху нарізаний лаваш, потім абрикоси і знову лаваш, залити заливкою.
7. Готувати на мінімальному вогні 20−25 хвилин під закритою кришкою. Потім накрити пергаментом і обережно перегорнути на кришку. Потім викласти просто на пергаменті в пательню і готувати ще 5−10 хвилин чи до хрусткої скоринки.
Вам також стане у нагоді рецепт швидкого пирога з ягодами нашвидкуруч.
Фото скрін відео