Сезон помідорів та болгарського перцю в апогеї. А це значить, що варто приготувати аджику. І хоча сьогодні у супермаркетах можна купити аджику та інші соуси без проблем, проте домашня завжди особлива. І не тільки щодо смаку. Важливо, що, готуючи, ви можете бути впевнені: всі інгредієнти натуральні. А це запорука здоров’я вашого та ваших рідних. Раніше ми пропонували рецепт найсмачнішої аджики зі слив.
Сьогодні рецептом смачної та ароматної аджики з морквою з «ФАКТАМИ» поділилась відома українська кулінарка Оксана Вознюк.
- Пропоную вам рецепт аджики, яку ще робили колись моя бабуся та мама, — говорить Оксана Вознюк.— Я теж вже років двадцять її готую. Рецепт досить простий, тож варто взяти його до уваги.
Аджика з морквою
- Помідори — 5 кг
- Перець болгарський — 1 кг
- Морква — 1 кг
- Яблука з кислинкою — 1 кг
Все перемелюємо та варимо 3 години. Далі додаємо :
- Чілі — 3 шт. (перемелений)
- Сіль — 4 ст.л.
- Олія -150 г
- Цукор — 300 г
- Оцет — 300 г
Варимо ще 35 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння додаємо перемелений часник (300 г). Розкладаємо по стерелізованих банках та закатуємо. Перевертаємо банки та накриваємо ковдрою.
І смачного!
Нагадаємо рецепт італійського універсального соусу суго, який використовується з усіма видами пасти та м’яса.
Фото з альбому Оксани Вознюк