Книга рецептів

Холодний іспанський суп гаспачо: справжня насолода у спеку

22:32 — 10 серпня 2023 eye 1092

Іспанський холодний суп гаспачо зазвичай готується зі спілих томатів, які саме у серпні відрізняються насиченим смаком (хоча можна приготувати і зелений гаспачо).

Секретами приготування страви поділилась відома українська кулінарка Оксана Вознюк.

— Цей іспанський холодний суп давно став улюбленцем багатьох гурманів, — каже Оксана Вознюк. — Існує безліч варіацій цієї страви. Хтось готує гаспачо з жовтих помідорів та жовтого перцю, хтось додає креветки, хтось — авокадо. Я ж з вами поділюсь своїм рецептом, який підлаштувала під власні смаки та уподобання. Цей суп доволі гострий, тому особливо сподобається любителям пікантних смаків.

Гаспачо (із розрахунку на 2 особи)

Частину інгредієнтів (крім помідорів) залишаємо для того, щоб нарізати дрібним кубиком, а залишок перебиваємо блендером, перетираємо через сито та подаємо з кубиками льоду та грінками. Поєднуємо обидві частини.

Спробуйте гаспачо у спеку — і ви закохаєтесь у цю страву та відчуєте смак Іспанії.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт холодного огіркового супу, а відома дієтологиня дала поради, що їсти у спеку.

Фото з альбому Оксани Вознюк