Книга рецептів

Варення «Бурштинове намисто»: ідеально для прохолодних ранків

20:15 — 17 серпня 2023 eye 3361

Раніше ми публікували рецепт смачного варення з яблук та гарбуза, яке варять тільки восени. А ось рецепт варення з гарбуза та апельсинів — незвичне поєднання смаків. Ці ласощі наші предки дуже любили і цінували за лікувальні якості. Це варення прийде на допомогу в сезон загострення інфекційно-вірусних захворювань, зігріє холодною зимою і збагатить організм вітамінами ранньою весною, зазначає кулінарка Тетяна Демченко.

Інгредієнти:

Приготування:

Гарбуз порізати кубиками, з апельсину зняти шкірку і нарізати шматочками. Пів лимона почистити, дрібно нарізати, кісточки і прожилки видалити. Змішати все і додати цукор та спеції.

Варити на слабкому вогні 40 хвилин, постійно помішуючи. Потовкти все в однорідну масу.

І знову проварити 10 хвилин. Розлити по стерильним банкам, закрити стерильними кришками і закутати в ковдру.

Нагадаємо рецепт гарбузових булочок із яблуками.