В сезон фруктів та ягід готувати десерти — сама насолода. Останнім часом великої популярності набуває японський десерт моті. Це невеликі тістечка, які складаються з клейкого рисового тіста, з різними начинками, ділиться кондитерка Тетяна Ярова.
Інгредієнти для тіста:
- 30 г цукрової пудри
- 110 г рисового борошна
- 180 мл води
- 20 г олії
- Барвник (на кінчику ножа)
- Кукурудзяне борошно або крохмаль
Варіанти начинки:
У невеликій місткості з'єднайте рисове борошно з цукровою пудрою. Потім влийте вже забарвлену барвником воду з олією. Поступово замішуємо тісто, яке має бути за консистенцією схожим до сметани.
Потім накрийте миску харчовою плівкою, зробіть декілька проколів в плівці ножем і відправте в мікрохвильовку на 2 — 2,5 хвилини. Головне, досягти моменту, коли уся маса завариться і буде одного кольору. За неможливості використання мікрохвильовки, можна скористатись добре розігрітою сковорідкою з антипригарним покриттям. Масу потрібно постійно помішувати, доки не завариться.
Готове тісто викладіть на робочу поверхню, присипану кукурудзяним борошном і накрийте плівкою. Дайте тісту добре охолонути, розділіть на 6 частин і розкачайте кожну з них. Покладіть начинку. Сформуйте моті, защипуючи краї тіста в центрі.
Раніше відома кулінарка Ліза Глинська поділилася рецептом найніжнішого полуничного суфле.
Читайте також: Печиво «Персики» із сирним кремом — новий смак випічки дитинства