Ця аджика, на відміну від приготовленої з термічною обробкою, має гостріший смак, а її аромат сильніший. Вона може зберігатися в холодильнику кілька місяців та ідеально підходить як приправа до м'яса. Крім того, сира аджика ще й дуже корисна, оскільки не втрачає вітамінів під час термічної обробки, ділиться кулінарка Світлана Юрченко.
Інгредієнти:
- помідори — 3 кг
- перець солодкий (червоний) — 1 кг
- часник — 300 г
- перець гіркий (червоний) — 150 г
- хрін (корінь) — 100 г
- цукор — 2 ст. л.
- сіль — 2−3 ст. л.
- оцет яблучний 6% - 200 мл
Приготування:
Всі підготовлені продукти змолоти на м’ясорубку, додати сіль, цукор і оцет. Перемішати і прогріти в каструлі на плиті до t 60 градусів. Розлити по баночках, закрити кришками та прибрати в холодильник на зберігання.
Вихід — приблизно 4 літри.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати смачний кетчуп з кабачків та ділилися рецептом ароматного соусу із перцю.