Книга рецептів

Кухня Ізраїлю: салат із сирої броколі з родзинками, мигдалем і гранатом

20:15 — 19 вересня 2023 eye 202

Останні роки цей салат став традиційним в Ізраїлі на Рош га-Шана. Але й у інших країнах його теж полюбляють готувати, тому що це смачно, корисно та оригінально, ділиться українка Юлія Ільїнська-Гофман. До речі, нагадаємо рецепт домашнього хумусу.

Інгредієнти:

Для заправки:

Приготування:

Мигдаль підрум'янити на сухій сковорідці. У неглибокій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки. Ретельно перемішати до однорідності.

Додати до заправки цибулю й залишити на 5 хвилин. Ізюм запарити, потім обсушити.

Тим часом броколі помістити в чашу блендера і порубати. У великій мисці змішати броколі, яблука, родзинки та заправку з цибулею.

Ретельно все перемішати. Додати до салату мигдаль та зерна граната й знову перемішати. Подавати можна одразу ж, хоч після кількох годин у холодильнику салат стає тільки смачнішим.

Нагадаємо рецепт овочевого салату з кіноа.