Брускета — це скибочка підсмаженого білого хліба з сиром, червоною рибою, овочами, зеленню… Доповнення можу бути різними. Вибирайте на свій смак і гаманець.
Багато хто, вперше скуштувавши брускету в ресторані, вигукує: «То я таке ж можу приготувати вдома — і обійдеться це істотно дешевше!«
Можете? То чому не готуєте? Зробіть це найближчим часом. Нагадаємо рецепт брускети з томатами та твердим сиром.
- Брускета з кавою — чудовий початок ранку, — каже кулінарка Ардія Діаманті, яка пропонує простий рецепт ласощів. — Також вона може бути подана на вечерю. Особливо смачно, якщо хліб злегка хрусткий. Він може бути як білим, так і чорним.
Брускета з карамелізованою цибулею і томатами
- Цибулина середня — 1 шт.
- Цукор — 2 столові ложки
- Томати чері — 7 шт.
- Хліб тостовий -4 шт.
- Кріп (за смаком)
- Майонез або терта бринза (за смаком)
Цибулю поріжте кубиками і карамелізуйте на сковорідці, додавши цукор. Тостовий хліб підрум'яньте в тостері або злегка підсмажте на оливковій чи соняшниковій олії. Викладіть на нього цибулю, порізані кубиком томати та подрібнений кріп. Доповніть майонезом або тертою бринзою.
Смачного!
Нагадаємо рецепт хліба з помідорами та часником по-каталонськи.
Фото з альбому Ольги Сметанської