Книга рецептів

Справжня смакота: готуємо капусту по-корейськи

20:15 — 2 січня 2024 eye 877

Салати із капусти, яких нині існує багато видів, можна сміливо назвати стравою української кухні. Але цей має такий неповторний смак і пікантність, що мимоволі згадаєш апетитні корейські делікатеси, приготовані із найпростіших продуктів, ділиться кулінарка Анна Годованюк.

Інгредієнти:

Заправка:

Приготування:

Капусту розібрати на суцвіття і відварити у підсоленій воді (десь 0.5 ст. л. солі приблизно на 3 л води), варити, щоб була готова, але не переварена — після закипання хвилини 3−4. Потім вийняти з води.

В окремій місткості натерти моркву на корейській терці, додати цукор і гарно все перетерти руками, щоб морква стала м'якою і соковитою.

До моркви додати усі інші тонко порізані овочі, також капусту і часник, пропущений через прес. Потім посипаємо зверху спеціями та сіллю, цукром, додаємо оцет і заливаємо гарячою олією.

Перемішати, добре утрамбувати тарілкою зверху, щоб усі овочі були в маринаді. Дати постояти хоча б 2 години. Через 30 хвилин спробуйте, може, комусь кисліше захочеться, то додати трішки оцту, якщо кисло, то — трішки цукру.

Раніше відома кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом найшвидшої закуски на новорічні свята.

Читайте також: «Три молока» з мандаринами — ароматний новорічний десерт без випічки від суперфіналістки «МастерШефа» Ольги Рябенко