Книга рецептів

Чарівний «іспанець», який легко покорить дівоче серце: біскофлан за рецептом блогерки-красуні

11:00 — 11 січня 2024 eye 408

Приготувавши на Різдво пиріг, який допоміг збирати гроші для ЗСУ, фудблогерка Аліна FooDee після новорічних свят робила паузу у випуску нових відео.

В цей час вона, певно, відпочивала за кордоном — скоріше всього, у Іспанії.

Адже новий сезон Аліна почала з незвичайного десерту під назвою «біскофлан» (флан із шоколадним бісквітом та карамеллю). Такий десерт стовідсотково підкорить будь-яке дівоче серце, навіть якщо жінка або дівчина дотримується на дієти.

Особливість цього рецепту ще й у тому, що він готується в одній формі, хоча й складається з двох геть різних шарів — власне іспанського флану з карамеллю і шоколадного бісквіту.

Готування слід починати з карамелі: 50 г цукру заваріть у 1 столовій ложці води і доведіть до стану карамелі (вона повинна розподілитися по дну і стінках посуду).

Для шоколадного бісквіту візьміть:

Для флану підготуйте:

Отриману масу флану виливаємо на готове шоколадне тісто і відправляємо в духову шафу, розігріту до 180 градусів.

Важливо: десерт готується на водяній бані, тож подбайте про ємність, в яку поставите форму з біскофланом.

Інші поради господині дивіться на відео.

Також рекомендуємо звернути увагу на рецепт мангової панна котти від Алекса Якутова, який допоможе створити «тропіки вдома».