Кулінарний експерт Едуард Насиров, який любить популяризувати страви різних кухонь світу, поділився рецептом смачного ірландського колканнону — він добре смакує в холодну пору року, коли вже зібрано врожай, і в льосі багато картоплі, капусти та інших овочів.
Колканнон — це традиційна ірландська страва, що складається з картопляного пюре з капустою. Її можна подавати як основне блюдо або гарнір, часто разом з вареною шинкою або солониною.
У своїй варіації колканнону шеф Насиров використав савойську капусту, адже вона більш ніжна у порівнянні зі звичайною білокачанною.
Інгридієнти:
Етапи приготування
Зваріть картопляне пюре з додаванням молока.
Протушкуйте капусту з часником і спеціями.
З’єднайте разом і додайте шматок масла у кожну порцію, що має забезпечити страві насичений смак і оксамитову текстуру.
За бажанням до страви можна додати кубики смаженого бекону.
Нагадаємо також про іншу страву з картоплі і капусти від Насирова — знайомі нам картопляні зрази.