Це дуже смачний рецепт мафінів для тих, хто полюбляє поєднання солодкого і соленого. Це ідеальний рецепт для сніданку вихідного дня. Замість груші можна використати виноград.
Замість сиру дорблю можна брати фету, козячий сир або звичайний твердий, замість йогурту можна взяти сметану 15% жирності, ділиться дієтологиня Катерина Черкаська, яка раніше давала рецепт гарбузово-яблучних оладок з горішками.
Інгредієнти:
- яйце куряче — 1 шт.
- йогурт густий — 2 ст. л.
- борошно вівсяне/рисове/цільнозернове — 40 г
- розпушувач — ¼ ч. л.
- груша -80 г
- дорблю — 30 г
- мед — ¼ ч. л.
- спеції — за смаком
Приготування:
Нарізаємо грушу мілким кубиком. Змішуємо яйце з йогуртом, борошном, медом, розпушувачем і спеціями. Виливаємо половину суміші в форму для запікання, далі викладаємо грушу та половину сиру. Зверху заливаємо рештою тіста та посипаємо залишками сиру.
Випікаємо мафіни 20 хв при 190 градусах. Духовку бажано завчасно розігріти.
Нагадаємо рецепт мафінів з яблуками та штройзелем.