Книга рецептів

Найніжніший та дуже ефектний десерт: знадобляться лише два інгредієнти

20:17 — 7 березня 2024 eye 2917

Це простий, але дуже ефектний на вигляд десерт. Особливо для дітей це буде «вау», їм буде дуже цікаво його приготувати. Це щось незвичайне, десерт, що тане в роті. Нескінченно ніжна, солодка з нотками кислинки насолода, ділиться фудблогерка Софія Гаврильців.

Склад:

2 пачки желе (червоного кольору)

200 мл гарячого кип’яченої води

Спосіб приготування

Спершу окремо до кожного желе додаємо гарячої води по 100 мл, перемішуємо до повного розчинення. Залишаємо, аби охолонуло до теплого. Одне желе починаємо збивати ручним блендером у високій посудині (стакані). Збивання займає близько 5−10 хв. Через 5 хвилин збивання маса посвітлішає й почне збільшуватися в об'ємі, почне гуснути, стане схожою на щільний крем, який добре тримається на вінчику. Ось тепер саме час теплу другу галяретку легко вимішати й вилити у форму 24/30, застрелену харчовою плівкою та змащену олією.

Принцип цього десерту такий, що збита повітряна маса залишиться зверху хмаринкою. Ставимо десерт в холодильник до повного застигання. Довго чекати не доведеться, адже у складі є желатин, тому маса схоплюється просто миттєво. Виймаємо з холодильника та за допомогою харчової плівки закручуємо рулет та порційно нарізуємо.

Раніше Софія Гаврильців розповіла, як приготувати корисний та смачний повітряний мус із соку та манки.

Читайте також: Шоколадний брауні з горіхами: ідеально до кави