Книга рецептів

«Моцарт» з вишнями та горіхами: пляцок від Лілії Цвіт, який подарує кожній жінці справжню насолоду

14:48 — 9 березня 2024 eye 7986

З настанням весни, хоча погода й натякає на потребу організму в чомусь ситному і гарячому, як-то карпатська юшка з білих грибів, все ж хочеться пригоститися і святковою випічкою.

Особливо — коли це буде пиріг-пляцок за рецептом відомої популяризаторки галицьких смаколиків Лілії Цвіт.

Цього разу вона показала, як приготувати до кави пиріг з музичною назвою «Моцарт».

«Неймовірний пляцок! Високий, гарний і дуже смачний! Класичне поєднання вишень, горіхів і шоколадних коржів, доповнене цікавим кремом з горіховою постою. Спробуйте! Потіште себе вишуканим шматочком з філіжанкою кави», — пропонує фудблогерка.

Інгридієнти (для форми 25×25 см)

Шоколадний корж

Горіховий корж

Крем

Приготування

Шоколадний корж-основа випікається протягом 45 хвилин при температурі 170 градусів, а горіховий корж — 50 хвилин при температурі 160 градусів.

Крем розподіляємо на 2 частини — 1/3 і ¼. До останньої додаємо шоколадні крихти.

Консервовані вишні викладаємо на третій шар торту і вкриваємо кремом з крихтою. Накриваємо верхівкою і даємо настоятися протягом 12 годин.

Наостанок зверху поливаємо пляцок шоколадною помадкою.

А тим, кому більше до вподоби апельсиновий, а не вишневий аромат, можуть скористатися іншим рецептом львівського пляцка — «Шоколад-Апельсин».