Українці з упевненістю називають буряк своїм суперфудом і готують з ним чимало цікавих страв (і це не лише борщ чи вінегрет). Він не лише смачний, але й має корисні властивості:
Тож варто урізноманітнити своє меню, приготувавши з буряком щось новеньке. Наприклад, салат з часником і сметаною (під час посту від неї можна відмовитися), рецепт якого виклали у Telegram-групі «Проста кулінарія».
Що потрібно:
Як приготувати
Все дуже просто! Обʼєднуємо натерті на грубій терці буряк, сир, білок. Додаємо дрібно нарізану цибульку, дрібно перемелені горіхи. У сметану додаємо варені жовтки, вичавлений часник, сіль, перець. Заправляємо салатик.
Зверніть увагу також на салат із запеченою редискою, рецептом якого поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.