Книга рецептів

Паска на вершках: дуже простий рецепт

22:00 — 20 квітня 2024 eye 569

Великодня випічка - одна з найсмачніших і найочікуваніших. Цікаво дегустувати різні види пасок. А яку любите ви? Якому декору надаєте перевагу?

Рецептом паски на вершках поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше пропонувала приготувати глазур для паски без білка.

Паска на вершках

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури

Готуємо опару

Беремо із загальної кількості інгредієнтів

Усе з'єднуємо, даємо постояти 30 хвилин.

Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо куркуму (для більш яскравого кольору). Потім — опару і добре все перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто, поступово додаючи розтоплене вершкове масло і решту теплих вершків. Вимішуємо. Накриваємо плівкою. І залишаємо в теплому місці хвилин на 30.

Зробити обминку, змастивши руки олією, і залишити ще на пів години.

Додати родзинки, витримані в апельсиновому соку дві години, перемішати і залишити ще на пів години. Наповнюємо формочки наполовину. І залишаємо в теплому місці для збільшення об'єму приблизно в 2 рази.

Випікаємо за 170 градусів 30−35 хвилин.

Нагадаємо рецепт запеченого сиру.

Фото з альбому Елли Іванової