Халва буває різною: соняшниковою, горіховою, кунжутною, шоколадною… Все це зараз можна купити практично в будь-якому супермаркеті. Але є халва, яку не купиш у магазині, — домашня. Її можна приготувати лише самостійно.
Рецептом ласощів поділилася кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Ця халва готується без випічки та борошна, — каже Елла Іванова. — Вона смачніша, ніж у магазині. Смак дуже залежить від насіння. Чим воно якісніше, тим смачнішою вийде халва.
Домашня халва
Насіння обсмажуємо до готовності. Гарячим подрібнюємо, додавши 30 г меду та 15 г рослинної олії.
Білок із сіллю збиваємо.
З'єднуємо цукор та воду. Уварюємо приблизно 3−4 хвилини (капаємо сироп у холодну воду, якщо виходить кулька, то готово).
З'єднуємо білок та цукровий сироп. Збиваємо 2 хвилини.
З'єднуємо з насінням. Перемішуємо. Перекладаємо у форму, яку поміщаємо у холодильник.
І смачного!
Раніше кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом приготування домашнього морозива.
Читайте також: Тісто пухке, випічка невагома: готуємо крафіни до Великодня
Фото з альбому Елли Іванової