Відома шеф-кухарка, суддя проєкту «МастерШеф» (СТБ) Ольга Мартиновська, яка розповіла про свого коханого, розкрила власний секрет ідеальної випічки до Великодня. Ольга запропонувала під час майстер-класу з приготування паски свій швидкий варіант святкової випічки, який багатьох здивував.
«В силу свого життєвого темпу я вирішила, що мені подобається варіант швидкої паски, — прокоментувала Ольга. — Я люблю вологу та глевкувату випічку на Великдень. При цьому це не панетоне, який висить, стоїть та п’ять разів замішується, а ніби швидкий панетончик. Моя естетична слабкість — „голі“ торти, „голі“ люди й „гола“ паска. Я люблю все дуже стримане та натуральне».
Швидка паска
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно — 500 г
- Цукор — 80 г
- Масло кусочками — 250 г
- Яйця — 2 шт.
- Свіжі дріжджі — 22 г
- Ваніль
- Тепла вода — 120 мл
- Молочний шоколад кусочками — 140 г
- Смажений рублений фундук — 100 г
Скоринка:
- Борошно з фундука — 40 г
- Цукор — 65 г
- Білок — 1 яйця
- Кукурудзяний крохмаль — 10 г
Спосіб приготування:
В чашу блендера з насадкою «крюк» додаємо борошно, цукор, масло, яйця, дріжджі, ваніль та теплу воду. Вимішуємо рівно десять хвилин. Додаємо молочний шоколад та смажений рублений фундук. Вимішуємо дві хвилини.
Накриваємо вологим рушником та даємо постояти 1 годину 30 хвилин при кімнатній температурі. Обминаємо руками, розділяємо по формах, даємо підійти ще 1,5 — 2 години.
Додатково посипаємо горіхами й шоколадом та заливаємо «скоринкою» (всі інгредієнти для скоринки попередньо перемішуємо вінчиком).
Духову шафу розігріваємо до 200 градусів. Ставимо панетоне на 10 хвилин, а після — знижуємо температуру до 180 градусів. Випікаємо ще 30 хвилин (великі) або 20 хвилин (маленькі).
Смачного!
Нагадаємо рецепт яблучно-грушевого крамблу.