Якщо збираєтесь відпочити за містом і думаєте, що б такого приготувати на компанію, то це чудовий варіант. Забирає мало часу, овочі доступні на ринку, а результат приємно вразить, ділиться кулінарка Галина Фандуль. Нагадаємо ще один рецепт страви для пікніку — баклажани в кисло-солодкому соусі.
Інгредієнти:
- 1 великий баклажан
- 1 червоний перець великий
- 300 г шампіньйонів
- 3−5 зубців часничку
- Сік лимону 1 ч. л.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Жменю кропу
- Сіль за смаком
Приготування:
1 великий баклажан порізати кубиком 2 *2 см товщиною, посолити і залишити на 30 хв, щоб стекла рідина, рідину злити. 1 великий червоний перець помити. Порізати крупним кубиком, обсмажити до готовності, викласти на паперові рушнички. Тоді обсмажити порізаний баклажан, також викласти на паперові рушнички. Шампіньйони помити, порізати крупними шматками, трішки посолити і обсмажити до випарування всієї рідини, викласти на паперові рушнички
Заправка: олію, соєвий соус, сік лимону, зелень та вичавлений часник перемішати.
Всі обсмажені овочі змішати разом з заправкою. Смачно і гарячим, і у вигляді холодної закуски.
Нагадаємо рецепт баклажанів під сирним соусом.