Книга рецептів

Тако — ідеальне поєднання смаків та простота приготування: Тетяна Литвинова додала «трохи мексиканського колориту»

13:50 — 24 червня 2024 eye 202

Тако (ісп. taco) — страва мексиканської кухні. Являє собою сендвіч із тортильї, згорнутої у невеличкий конвертик. Наповнюється вона різноманітними начинками: смаженим фаршем, морепродуктами, шматочками гострих ковбасок чорісос, цибулею, зеленим салатом, квасолею і навіть листям кактуса.

Відома фудблогерка Тетяна Літвинова запропонувала приготувати дещо полегшений варіант цієї закуски, пожартувавши, що самі мексиканці можуть покласти в тако навіть борщову гущу.

Випекти тортильї пані Тетяна теж радить власноруч, так буде і швидше, і смак вийде майже автентичним.

Для тіста (на 12 шт):

Замісіть туге тісто і добре розкатайте його (товщина коржиків не повинна бути більшою за 1 мм). Випікайте їх на розігрітій сковороді з обох боків, після чого викладіть на тарілку, накриту мокрим рушником.

Для начинки візьміть:

Для соусу песто знадобляться:

Приготування

Фарш добре підсмажте на сковорідці з додаванням цибулі, квасолі і томатної пасти. Охолодіть.

Викладіть начинку у тортильї, згорнувши їх човником і закріпивши краї зубочисткою. Присипте сиром.

Запікайте у духовці протягом 10 хвилин при 200 градусах.

На випечені тако викладіть соус песто.

Нагадаємо також про рецепт тако-бургера від шеф-кухаря Володимира Ярославського.