Десерти з чорносливу смачні та ситні. Традиційний — чорнослив з горіхами у сметанному соусі або зі збитими вершками. Кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова пропонує трохи проварити чорнослив у солодкому м'якому вині, надавши йому соковитості та пікантного смаку.
Готується такий десерт досить легко. Спробуйте це зробити — і переконайтеся самі. Відкривати нові смаки завжди цікаво.
— Я використовувала вишневе вино, — каже Елла Іванова. — Вийшло вишукано. Подавайте десерт у гарній креманці чи келиху. Думаю, він вам сподобається. Цей десерт не тільки смачний, але й ситний. Якщо сподобається, можливо, приготуйте ще не раз.
Варимо чорнослив, начинений горіхами, у вині від 7 до 15 хвилин до м'якості, додавши 1 ложку цукру. Час варіння залежить від чорносливу. Повністю охолоджуємо.
З'єднуємо чорнослив з йогуртом (сметаною) та цукром. Прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
І смачного!
Раніше «ФАКТИ» ділилися рецептом варення з трьох видів ягід, а також розповідали, як приготувати натуральне повидло за рецептом блогерки-красуні Alina FooDee всього за три хвилини.
Фото з альбому Елли Іванової