Книга рецептів

Биті огірки: спробуйте оригінальний рецепт

20:26 — 19 липня 2024 eye 361

Цікавий спосіб швидкого маринування огірків. І дуже добрий результат! Спробуйте, зараз саме сезон смачних огірків. Найкраще використовувати огірки середнього розміру, але з тонкою шкіркою, радить кулінарка Любов Біріна, яка раніше радила приготувати палянички з картоплею і сиром.

Складники:

Приготування:

В огірків обрізати краї, розрізати вздовж на 4 частини, з кожної частини вибрати насіння (його не будемо використовувати). Підготовлені огірки помістити на дошку зрізом вниз і побити зверху молотком для відбивних. Цей прийом дозволяє швидко промаринувати огірки. Частини огірків порізати навскіс, десь по 2−2.5 см. Додати сіль та оцет. Накрити, залишити на столі хвилин на 20.

Огірки ретельно відтиснути від рідини. Додати соєвий соус, цукор, тиснений часник, олію. Перемішати. Залишити в холодильнику хвилин 20. При подачі присипати сухим чилі (можна й свіжий чилі дрібно порізати) і кунжутом.

Нагадаємо рецепт маринованих огірків на зиму без стерилізації.