У розпал сезону томатів, які можно не тільки заквасити на зиму, спробуйте приготувати гострий соус з яблуками. Рецептом заготовки під назвою соус «Ержике» поділився учасник групи в Facebook «Закарпатська кухня», який впевнений, що ви будете готувати цей пікантний томатний соус тільки за цим рецептом — найпростішим, швидким і неймовірно смачним! Взимку гострий соус обов’язково вам нагадає про літо, на яке ви знову чекатимете з нетерпінням.
Інгредієнти:
- 5 кг помідорів;
- 3 кг болгарського перцю;
- 700 г часнику — за бажанням;
- 500 г яблук;
- 7−8 гострих перців;
- сіль.
Приготування:
1. Пропустіть через м’ясорубку всі овочі та яблука.
2. Поставте каструлю з овочами на вогонь, доведіть до кипіння, посоліть за смаком, перемішайте, дочекайтеся, поки соус закипить, і проваріть 5 хвилин.
3. Розлийте соус по банках, закрутіть і закутайте чимось теплим.
Яблука надають соусу особливо щільну консистенцію, тому обов’язково додавайте їх. Якщо у вас немає часнику, його можна не класти і додати свіжим взимку, коли відкриваєте банку. З цієї кількості інгредієнтів виходить 8 л смачного соусу, який можна зберігати навіть в квартирі при кімнатній температурі.
Нагадаємо простий рецепт базилікового соусу.