Ця випічка дуже ароматна, пухка та смачна. Рідні та близькі точно її оцінять. Фруктова композиція тут залежить тільки від власної фантазії та смаку, але дуже смачно виходить поєднання з виноградом, пише Smaker.
Інгредієнти
- 3 яйця
- щіпка солі
- 8 столових ложок цукру
- 1 маленька ванільний цукор (16 г)
- ½ палички рослинного маргарину (125 г) — м'якого
- 10 столових ложок пшеничного борошна
- 1 і ½ чайної ложки розпушувача
- приблизно 400−500 г винограду
Приготування:
У великій мисці змішайте яйця з дрібкою солі, цукром і ванільним цукром (додавайте цукор поступово). Для ласунів або при вживанні кислих фруктів пропоную додати ще 2 столові ложки цукру, тож 10 разом — буде дуже солодко!
Додайте нарізаний шматочками маргарин і потроху додайте борошно і розпушувач. Перемішайте все міксером до однорідності.
Невелику форму для кексу діаметром 20−22 см застелити папером для випічки. Виливаємо в нього тісто і рівномірно розподіляємо його по дну форми (краще всього використовувати ложку, тому що тісто буде досить густим). Тіста зовсім небагато, але не переживайте — під час випічки воно розшириться. Зверху викласти фрукти. За бажанням посипте коричневим цукром.
Випікати при 180 С приблизно 40 хвилин на середньому рівні духовки (моя без конвекції). Виконайте тест «суха паличка», щоб переконатися, що він пропікся (якщо паличка суха, без липкості — пиріг готовий).
Нагадаємо рецепт сливового пирога.