Якщо ви надаєте перевагу консервуванню овочів, які не потребують багато клопоту з підбором зелені й спецій, то рецепт аджики без варіння точно вартий вашої уваги. В кулінарній групі в Facebook «Рецепти коліжанок» учасниця Маргарита Сагирова детально описала приготування одного із найулюбленіших зимових соусів. Фудблогерка запевняє, що в рецепті аджики без варіння збалансовано все: текстура, смак та гострота. А найголовніше, що готувати таку аджику дуже просто: її не потрібно додатково варити чи стерилізувати, але в результаті виходить дуже запашний соус, який ідеально доповнить ваші страви.
Інгредієнти:
(вага вказана для очищених овочів)
- помідори — 3 кг;
- перець болгарський червоний — 1,5 кг;
- перець пекучий червоний — 100 г;
- часник — 350 г;
- оцет 9% - 250 мл;
- сіль — 3 ст. л;
Приготування:
Підготовлені овочі перекрутити через м'ясорубку, додати сіль та оцет, прикрити серветкою.
Залишити суміш при кімнатній температурі на 12 годин для бродіння. У процесі періодично перемішувати. Завдяки цьому аджика не буде розшаровуватись під час зберігання.
Розлити в банки та зберігати в холодильнику.
Раніше цікавим рецептом маринованих огірочків як в МакДональдс поділилася Лілія Цвіт, а Наталя Калнина розповіла, як приготувати дуже смачне лечо.