Книга рецептів

Сира баклажанова ікра: смачно так, що не відірватись

20:35 — 27 серпня 2024 eye 41694

Якщо ваша любов до баклажанів величезна, то приготуйте цю страву. Це просто літній вибух смаку, тому біжіть на ринок за овочами і мерщій беріться за справу, радить кулінарка Марина Яцунда.

Складники:

Приготування:

Баклажани миємо, наколюємо виделкою і запікаємо в духовці разом з перчиками при температурі 180 градусів 20 хвилин. Один раз бажано їх перевернути, щоб запеклися більш рівномірно.

Витягаємо братванку з овочами. Баклажани залишаємо відпочивати, а перці складаємо у миску та затягуємо харчовою плівкою — щоб шкірка відділялася дуже легко.

На помідорах робимо насічку і опускаємо в окріп на 30 секунд, витягаємо і знімаємо шкірку.

Всі овочі ріжемо кубиком, цибульку — трошки дрібнішим. Додаємо запашну олію, сіль, перець, дрібку цукру, столову ложку оцту, добре все перемішуємо і насолоджуємося неперевершеним смаком літніх овочів на скибці гречаного багета.

Нагадаємо рецепт смажених супербаклажанів, які легко замінять м’ясо.