Ви здивуєтеся, як легко і швидко можна приготувати найкращу рибу, запечену з грибами. Страва чудово смакує щодня і на свята, пише кулінарний сайт MniamМniam.
Складники:
- 750 г філе білої риби
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 3 столові ложки сметани
- 4 столові ложки солодких вершків
- 20 г вершкового масла
- 4 столові ложки дрібно нарізаної петрушки
- 6 столових ложок олії
- сіль
- чорний перець
Приготування:
Очищені гриби наріжте тонкими пластинками. Ми вибираємо маленькі, білі та тверді. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Петрушку наріжте невеликими шматочками. Розігрійте олію у великій сковороді. Додати нарізану цибулю і злегка посолити. Смажимо на середньому вогні приблизно 2 хвилини, поки цибуля не стане прозорою. Додайте гриби і обсмажте їх на середньому вогні, часто помішуючи. Викласти сметану в ємність. Додати солодкі вершки. Додати сіль і ретельно перемішати. Коли з грибів випарується вся рідина, додайте вершкове масло. Приправити свіжомеленим чорним перцем і сіллю.
Перемішати і довести масло до розтоплення. Смажити протягом хвилини. У вершкову суміш додати кілька столових ложок гострих грибів зі сковороди і ще раз ретельно перемішати. Влити до грибів і перемішати, потримати на вогні пів хвилини. Додайте петрушку, перемішайте і соус готовий.
Деко застелити папером для випікання і трохи змастити олією. Викласти філе риби. На кожен шматочок риби покласти шматочок масла і посолити. Поставити в розігріту до 230 градусів духовку. Випікати 5 хвилин. Після закінчення цього часу дістаньте з духовки. На запечені шматочки риби викладіть великі порції грибів. Знову поставити в гарячу духовку і запікати 7−9 хвилин, поки гриби не підрум'яняться по краях. Рибу у тарілках посипати дрібно нарізаною петрушкою.
Нагадаємо рецепт баби-шарпанина — цей традиційний український пиріг із рибою згадував ще Котляревський в «Енеїді».