Книга рецептів

Перець по-корейськи: рецепт смачної, соковитої та ароматної закуски з пікантною добавкою

16:21 — 7 вересня 2024 eye 5028

Відома блогерка Alina FooDee, яка нещодавно поділилася рецептом курки з соусом дзадзики, запропонувала дуже смачну закуску болгарського перцю із соєвим соусом.

Інгредієнти:

2−3 невеликі перці (вага в очищеному відео 350 г)
Цибуля червона — 100−120 г
Невеликий пучок петрушки та 1 зубчик часнику
Сіль — 0,5 ч.л.
Цукор — 1 ч.л.
Лимонний сік або оцет 6% - 1 ст.л.
Рослинна олія — 2 ст.л.
Кунжут — 1 ст.л.
Соєвий соус — 0,5 ст.л.

Приготування:

Болгарський перець помити, видалити серединки та нарізати тонкими смужками.

Залити перець окропом і залишити на 10 хвилин, щоб овоч став м'якшим.

Цибулю нарізати тонко. Також подрібнити петрушку та часник.

Перець відцідити на друшляк. Додати до нього цибулю, петрушку та часник.

Потім додати сіль, цукор, оцет.

На сковороді прогріти олію і додати до неї кунжут, добре прогріти.

Вилити заправку у салатник, перемішати та залишити маринуватися на 15−20 хвилин.

Потім додати соєвий соус і знову перемішати.

Перед подачею на стіл закуску потрібно охолодити у холодильнику.

Вона відмінно підходить до м'ясних та рибних страв.

А на зиму можна приготувати пікантний болгарський перець у кетчупі «Чилі».