Книга рецептів

Теплий ожиновий торт з кремом зі смородини: подавайте з вершками або морозивом

20:30 — 18 вересня 2024 eye 118

Цей торт затримається надовго у ваших блокнотах із рецептами, адже він дуже смачний та оригінальний. У дощову та похмуру погоду випити з цим тортом чашку чаю - ідеальне рішення, пише Chefkoch.

Для тіста:

Для начинки:

Приготування:

Просіяти в миску борошно і сіль. Додати подрібнене масло і цукор. Замісити все з достатньою кількістю води, щоб вийшло гладке тісто. Охолодіть тісто в харчовій плівці в холодильнику протягом 30 хвилин. Ожину вимийте та обсушіть. Змішайте в мисці ягоди з 4 столовими ложками цукру і чорною смородиною.

Розігрійте духовку до 200 °C (верхній/нижній нагрів). Акуратно розкачайте тісто у велике коло, край не розправляйте. Помістіть коло тіста на деко і посипте тонким шаром манної крупи, залишивши край шириною приблизно 5 см. В середину викласти ягоди. Трохи змастити край яєчним білком і загнути всередину так, щоб тісто трохи покрило ягоди. Притисніть складки в тісті одну до одної, щоб не було просвітів. Змастіть край білком, що залишився, посипте цукром, що залишився, і запікайте 25 хвилин.

Для подачі збийте вершки до міцної консистенції та додайте чорну смородину. Подавайте пиріг гарячим, додавши 1 столову ложку крему із смородини та прикрасивши листочками м’яти. Також смачно з ванільним морозивом.

Нагадаємо рецепт сливового пирога.