Книга рецептів

Сливовий зефір: неперевершена ніжність осені

22:26 — 8 жовтня 2024 eye 72

Зефір — втілення ніжності смаку. І особливо домашній. Приготувавши його раз, безсумнівно, захочете зробити це ще.

Зефір люблять і дорослі, і діти. Він ідеальний до чаю та кави. Хіба не так?

Рецептом ласощів поділилася кулінарка Елла Іванова.

Сливовий зефір дуже смачний і ароматний, — каже Елла Іванова. — І, звісно, дуже ніжний. Натуральні ласощі — найкраще, що можна приготувати в домашніх умовах.

Сливовий зефір

Сироп:


Усі інгредієнти з'єднати і чекати закипання. Щойно закипає, починаємо робити меренгу, вбиваючи білок із цукром і лимонною кислотою.

Меренга:

Ввести сироп у збитий білок тоненькою цівкою. Збити міксером — до двох хвилин. Висадити зефіринки на пергамент за допомогою кондитерського мішка. Нехай стабілізується кілька годин. Для краси посипте зефіринки цукровою пудрою.

І смачного!

Нагадаємо рецепт лимонного зефіру від кондитерки Наталії Берладін.

Фото з альбому Елли Іванової