Страви з гарбуза є справжнім трендом цієї осені. Відомий кулінарний ресурс «Шуба» поділився рецептом оригінального десерту — «манго» з гарбуза. Воно добре зберігається протягом кількох місяців.
Інгредієнти (10 порцій):
Основні
Гарбуз 3 кг
Апельсин 3 шт.
Лимон 1 шт.
Цукор 600 г
Лимонна кислота15 гСпосіб приготування:
Гарбуз почистьте від шкірки та насіння і наріжте невеликими кубиками.
Апельсини й лимон залийте окропом на 30−40 секунд, вийміть і так само наріжте (разом зі шкірками).
Усе поєднайте.
Додайте цукор, лимонну кислоту і залиште настоюватися на 3−4 години.
Розкладіть гарбузову масу в стерилізовані банки, накрийте гарячими кришками й поставте стерилізуватися в каструлю (дно застеліть рушничком) з гарячою водою на 20 хвилин з моменту закипання.
Банки закатайте та укутайте в теплу ковдру на добу. Сховайте у темне прохолодне місце.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати баскський палений чізкейк з гарбузом та прянощами.