Книга рецептів

«Манго» з гарбуза: дивовижний десерт, який готується просто та зберігається довго

19:45 — 16 жовтня 2024 eye 10414

Страви з гарбуза є справжнім трендом цієї осені. Відомий кулінарний ресурс «Шуба» поділився рецептом оригінального десерту — «манго» з гарбуза. Воно добре зберігається протягом кількох місяців.

Інгредієнти (10 порцій):

Основні

Гарбуз 3 кг
Апельсин 3 шт.
Лимон 1 шт.
Цукор 600 г
Лимонна кислота15 г

Спосіб приготування:

Гарбуз почистьте від шкірки та насіння і наріжте невеликими кубиками.

Апельсини й лимон залийте окропом на 30−40 секунд, вийміть і так само наріжте (разом зі шкірками).

Усе поєднайте.

Додайте цукор, лимонну кислоту і залиште настоюватися на 3−4 години.

Розкладіть гарбузову масу в стерилізовані банки, накрийте гарячими кришками й поставте стерилізуватися в каструлю (дно застеліть рушничком) з гарячою водою на 20 хвилин з моменту закипання.

Банки закатайте та укутайте в теплу ковдру на добу. Сховайте у темне прохолодне місце.

Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати баскський палений чізкейк з гарбузом та прянощами.