Популярна фудблогерка-українка Аліна, яка активно розвиває власний YouTube-канал, намагається слідувати трендам, тому щоразу пропонує топові страви.
А восени що може бути більш топовим, ніж рецепти з гарбуза?
Тож дівчина запропонувала одразу два способи приготування цього яскравого овоча — у якості закуски чи основної страви, а також у якості десерту.
Гарбуз у сметанному соусі
Очистіть 500 г гарбуза і наріжте на кубики. 1 цибулину теж поріжте кубиками, 2 зубчики часнику подрібніть.
Обсмажте цибулю на пательні, додайте туди ж гарбуз і обсмажуйте разом протягом 5−10 хвилин.
Посоліть на свій смак, додайте 1 столову ложку борошна і добре перемішайте.
Далі додайте до овоча 200 г сметани (краще 25% жирності) і 100 мл холодної води. Все добре перемішайте і готуйте протягом 5−10 хвилин під кришкою.
Останні штрихи — додайте часник і прикрасьте страву порізаною петрушкою.
Гарбуз у кисло-солодкому сиропі
Очистіть гарбуз і наріжте на кубики (всього потрібно 500 г м'якоті). Половину лимона очистіть від шкірки, приберіть насіння і теж наріжте на невеликі кубики.
Далі у вас є вибір — готувати страву у духовці або на сковороді.
Як готувати в духовці. Покладіть гарбуз з лимоном і цукром у форму, накрийте кришкою або фольгою. Запікайте 15−20 хвилин при 200 °C.
Як готувати на сковороді. Викладіть кубики гарбуза, зверху — лимон і присипте 50 г цукру. Поставте на середній вогонь, накрийте кришкою і готуйте протягом 15−20 хвилин. Через 10 хвилин приберіть кришку і дайте сиропу трохи випаруватись.
До речі, до лимона можна додати і м’якоть половинки апельсина.
«Незважаючи на його простоту, виходить дуже смачний та корисний десерт із гарбуза. Навіть ті, хто не любить гарбуз, будуть приємно вражені цим смаком», — вважає молода господиня.
Також нагадаємо про крутий десерт гарбуза з сиром маскарпоне, а ще — про рецепт ситної вечері для всієї родини у гарбузових «горщиках».