Книга рецептів

Часниковий хліб: пікантна випічка, яка вийде у кожної господині

20:04 — 28 жовтня 2024 eye 86

Дуже м’якенький з хрусткою скоринкою часниковий хліб може приготувати кожен, тим паче коли під руки потрапляє хороший та вдалий рецепт. Такий хліб, як і пампушки, добре підходить до супів і борщу. Також він смакує з другими стравами, салатами. Його можна їсти як закуску, намазавши маслом, ділиться кулінарка Магдалина Шершун.

Тісто:

Часникова намазка:

Приготування:

До теплого молока додаємо дріжджі, розмішуємо. До просіяного борошна додати цукор, сіль, вливаємо молоко з дріжджами та м'яке вершкове масло, замішуємо м'яке еластичне тісто. Накриваємо харчовою плівкою, ставимо у тепле місце на 40 хвилин.

Тим часом готуємо часникову намазку. До часнику додати сіль, перець, оливкову олію, загорнути у фольгу та поставити у духовку, розігріту до 200 градусів на 15−20 хвилин для запікання.

До м'якого вершкового масла, додати часник, спеції, добре розтерти виделкою. Розкачати тісто у прямокутник, промазати часниковою намазкою (трішки залишити на верх хліба), посипати сиром і нарізати на 16 частин.

Складаємо частини у форму вертикально одна до одної, ставимо на розстійку на 30 хвилин, верх змащуємо часниковою намазкою, посипаємо сиром. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Раніше відомий шеф-кухар здивував рецептом дуже смачної страви із звичайної картоплі.