Книга рецептів

Штурханці, давня українська страва з Полісся: швидкий та смачний рецепт

16:59 — 18 листопада 2024 eye 193

Українська кухня багата на разноманітні страви, як нові, так и давні, які готували пращури. Деякі з них внесені до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини, як, наприклад авдіївська або «гонорова» каша чи каша «Зозуля».

А авторка кулінарного канаду «Кулінарні витівки» розповіла, як готувати штурханці — давню українську страву з Полісся. Їх роблять з картопляного тіста.

Інгредієнти (на 7 штук):

Начинка:

Читайте також: Так капусняк готували мама і бабуся: рецепт традиційної української страви (відео)

Приготування:

«Штурханці подають або зі шкварками, або із розтопленим маслом», — додала авторка каналу.

Ексклюзивний матеріал «Бриндзя, яку називають білим золотом Карпат, дуже смакує з дерунами та баношем», — кулінарка Оксана Вознюк" читайте на сайті «ФАКТІВ».

Фото — скріншот