Книга рецептів

«Божевільний пиріг»: ідеальна випічка до посту

20:05 — 9 грудня 2024 eye 1252

Смаколики традиційної американської випічки, як наприклад шоколадний брауні чи пиріг зі сливами, впевнено завойовують світ. Це теж відомий рецепт американської кухні. Згідно з легендою, «Божевільний пиріг» був придуманий за часів великої депресії в 30-х роках минулого століття. Це пісний варіант його приготування, без яєць, сметани, молока, вершкового масла або кефіру. Але до того ж дуже смачний. У міру солодкий, вологий бісквіт готується без застосування міксера. Корж з легкістю можна заморозити, обгорнувши в кілька шарів харчової плівки. Якщо розрізати на 2−3 коржі і перемазати кремом, у вас вийде чудовий торт, ділиться фудблогерка Марина Гармаш.

Інгредієнти:

Шоколадна помадка:

Приготування:

Для тіста змішайте всі сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, какао-порошок, цукор, ванільний цукор, сіль). Додайте воду і рослинну олію. Як рідину можна використовувати сік, чай, каву.

Форму змастіть рослинною олією або використовуйте пергамент. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 40 — 45 хвилин. Дайте трохи охолонути, потім переверніть пиріг на тарілку або тацю.

Для шоколадної помадки змішайте всі сухі інгредієнти, додайте рослинну олію і воду. Перемішайте до однорідності. Готуйте на повільному вогні помішуючи до загущення. Остудіть.

Покрийте помадкою холодний пиріг. Прикрасьте за бажанням.

Спробуйте також приготувати легендарний хіт подільскої кухні «Картоплю по-уланівськи». А на свята вразьте ваших гостей новорічним порційним салатом.