Книга рецептів

Реберця в томатному соку з чорносливом: сміливо подавайте на святковий стіл

20:06 — 6 січня 2025 eye 181

Тушковані свинячі ребра — чудовий варіант для святкового столу, який оцінять всі гості. Ця страва відмінно смакуватиме з гарнірами та консервацією, ділиться фудблогерка Альона Карпюк.

Інгредієнти:

Приготування:

Чорнослив обдайте окропом і наріжте за бажанням. Цибулю наріжте та обсмажте. Томатний сік з’єднайте із медом. Перемішайте.

Свинячі ребра помийте та обсушіть. Наріжте на порційні шматочки. На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажте м’ясо до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю й обсмажте до напівготовності.

Влийте томатно-медовий соус і перемішайте. Додайте чорнослив, лавровий лист, перець і сіль. Тушкуйте на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину, потім поставте вогонь на мінімум і ще залиште на 30 хв.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт пікантних ребер барбекю в ананасовому соусі, які стануть чудовою альтернативою шашлику. А також рецепт «правильного» форшмаку від одеського ресторатора Сави Лібкіна.