Книга рецептів

Сало виходить наче копчене: рецепт смачної та ситної страви

20:06 — 8 січня 2025 eye 16689

Якщо ви обожнюєте сало і завжди включаєте його до свого меню, спробуйте приготувати його за цим рецептом. Складники прості, доступні, а смак вас точно здивує, ділиться кулінар Олег Сизоненко. До речі, нагадаємо, чому варто споживати смалець.

Інгредієнти:

Для розсолу:

Приготування:

Усі інгредієнти розсолу залийте 1 л води, доведіть до кипіння. Тим часом ретельно вимийте й обсушіть сало, розріжте його на 2 шматки. Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Залиште остуджуватися прямо в розсолі на ніч. Часник потовчіть із перцем. Сало вийміть із маринаду, обсушіть, натріть часниковою сумішшю. Загорніть кожен шматочок у харчову плівку. Якщо плануєте з'їсти сало протягом тижня, зберігайте в холодильнику, a для тривалішого зберігання помістіть у морозилку.

Нагадаємо рецепт смачної, ситної та доступної закуски «Вітрильники».