Автори Youtube-каналу Кулінарні витівки, які показали, які раніше готували борщ на двох видах квасу, спрямували погляд на південь України, а саме на Одещину та відомий місцевий смаколик — биточки з тюльки.
Інгредієнти:
Маринад для цибулі:
Соус:
Кляр:
Приготування
Процес починається з маринування цибулі, яку попередньо слід порізати кільцями (напівкільцями). Ними будемо прикрашати готові биточки.
Також слід приготувати соус на основі огірків (краще брати мариновані огірки, а не солоні) та каперсів (вони зроблять заправку особливо смачною), а також сметани (або майонезу чи йогурту).
Переходимо до розробляння риби — тут можна скористатися ножицями, за допомогою яких легше видалити голови та нутрощі.
Добре вимийте рибу під проточною водою і обережно дістаньте хребет, починаючи з хвоста.
Для кляру три яйця збивайте в салатнику, додайте зелену цибулю, покришену невеликими шматочками, додайте кріп, сіль, перець і борошно, за потреби додавши столову ложку молока.
Вмочіть рибу в кляр і викладіть віялом на гарячу пательню.
Коли вже одна сторона підсмажується, переверніть на другу сторону і одразу викладіть на паперовий рушничок, щоб увібрали зайву олію.
«Я вам раджу обов'язково це приготувати — це недорого, але смачно і цікаво», — говорить пані Алла.
Також вам має сподобатися рецепт «правильного» форшмаку від одеського ресторатора Сави Лібкіна.