Книга рецептів

Бразильські диво-цукерки: готуються зовсім просто

22:01 — 19 лютого 2025 eye 8191
Бразильські цукерки

Чи куштували ви популярні бразильські цукерки «бала баяна»? Якщо ні, приготуйте їх. Це не так складно. Бразильські кокосові цукерки вкриті тонкою скоринкою карамелі. Вони зараз — справжній хіт у колах гурманів.

— Це чудовий кокосовий десерт, — каже кулінарка Елла Іванова. — Готується він досить просто. Ці цукерки настільки незвичайні, що нікого не залишать байдужими. Частуйте ними рідних та близьких.

Бала баяна

1 банка згущеного молока

60 г вершкового масла

170 г дрібної кокосової стружки.

З'єднуємо всі інгредієнти та уварюємо до загусання (хвилин п'ять) на сковороді, постійно помішуючи. Охолоджуємо. Формуємо кульки, у кожну встромляємо довгу шпажку й поміщаємо в морозилку на 40 хвилин.

Для карамелі

250 г цукру

130 г води

Дрібка лимонної кислоти

Варимо карамель з води та цукру, додавши лимонну кислоту. Занурюємо у неї, глазуруючи, кульки на шпажках. Робимо це швидко, тому що карамель застигає. Шпажки використовуйте довгі, щоб не обпекти пальці.

Цукерки готові. Охолодіть їх, щоб не обпектися гарячою карамеллю. І смачного!

Раніше колишній суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Тетяна Литвинова поділилася ідеальним рецептом шоколадно-карамельного торта «Снікерс».

Читайте також: Чіа-пудинг з бананом та арахісовою пастою: ідеальний десерт для стрункої фігури

Фото Елли Іванової